spandoek

Extreemrechts wil een offensief voeren met verschillende acties gericht tegen de vluchtelingen. Vandaag betoogt Voorpost, de ordedienst van het Vlaams Belang, onder de slogan ‘Terrorisme moe? Grenzen toe’ in Gent. De nationale mobilisatie voor die betoging leverde volgens de nieuwsberichten ongeveer 300 aanwezigen op. Op hetzelfde ogenblik is er een sterke antifascistische optocht in de stad. Ruim 1.000 mensen namen deel aan de betoging van GastvrijGent. Eerder was er een opmerkelijke crowdfundingactie die meer dan 5.000 euro steun opleverde. Blokbuster heeft samen met anderen actief aan de kar getrokken om tot dit protest te komen. Vandaag wordt in Gent getoond dat er een brede steun is voor een solidair standpunt tegenover haat en racisme. Lees hier een uitgebreider standpunt dat we publiceerden in aanloop naar de actie.

Hieronder enkele foto’s door PPICS:

GastvrijGent // Foto's: PPICS