Protest bij het hervatten van het BBET-proces in Dendermonde in oktober 2013.

Protest bij het hervatten van het BBET-proces in Dendermonde in oktober 2013.

De neonazi’s van Blood&Honour werden uiteindelijk toch veroordeeld. Vier hoofdbeklaagden, waaronder Tomas Boutens, kregen milde straffen van enkele maanden tot 5 jaar. De rechtbank stelde dat ze een terreurgroep vormden die effectief aanslagen wilde plegen. De neonazi’s komen er met lichte straffen van af. Bovendien is het duidelijk dat onder meer Boutens zijn activiteiten gewoon verderzet.

Bij het hervatten van dit proces in oktober 2013 voerde Blokbuster actie in Dendermonde. Hier kan je onze oproep voor die actie en een verslag ervan lezen. We wezen al voor de arrestaties van 2006 op het gevaar van deze groep en maakten nadien duidelijk dat er binnen extreemrechts wel een langere traditie van geweld bestaat. Lees hier ons artikel uit 2006.

Op de website van het AFF verscheen vandaag een uitgebreid dossier over BBET. Hieronder verwijzingen naar de negen delen van dit dossier:

  1. ‘Bloed – bodem – eer – trouw’
  2. Huiszoekingen en procedurekwesties
  3. Het tijdschrift
  4. De website
  5. De white freedom fighter handleiding
  6. Handel in wapens, anabolen, viagra,…
  7. De vertragingsmanoeuvres van de verdediging
  8. De retoriek van de verdediging
  9. Het vonnis

Blokbuster heeft zich steeds verzet tegen fascistisch geweld en neonazi’s. We zullen dat uiteraard blijven doen en rekenen daarbij vooral op mobilisatie en actieve betrokkenheid van bredere lagen om zo de ruimte voor extreemrechtse figuren te beperken.