Tientallen dode vluchtelingen: geen medelijden of mededogen van VB

Terwijl het Vlaams Belang zich vooral bezig houdt met de controverse rond de luxeschoenen van Anke Van dermeersch en na het pikken van een campagnebeeld afgeeft op de advocaat van de bestolene (als ze zelf pikkedieven wordt geen harde aanpak voorgesteld), zijn er tientallen mensen die een dagelijkse overlevingsstrijd voeren. Van armen bij ons – de media benadrukte dat één op vier Waalse kinderen in armoede leeft terwijl het cijfer in Vlaanderen niet veel lager ligt – tot de slachtoffers van het plunderbeleid van imperialisten en multinationals.

De tientallen vluchtelingen die het leven laten in de zoektocht naar een beter leven en een toekomst, moeten niet op enig medeleven van rechtse politici bij ons rekenen. Voor de regeringspartijen is het een cijferdiscussie en zijn ze niet asociaal als ze procentueel minder mensen naar de hel van Afghanistan terugsturen dan onze buurlanden. Voor het Vlaams Belang is medelijden of medeleven uiteraard geen optie.

In een twitter-reactie op de doden in Lampedusa – inmiddels raakte bekend dat er de afgelopen tien jaar 3.300 doden vielen bij dit Italiaanse eilandje – stelde Filip Dewinter: “Hoe meer medelijden/sentimentaliteit, hoe meer bootvluchtelingen overtocht zullen proberen. Zwakheid is achillespees asielbeleid!”

Het erg vinden dat mensen een zinloze dood sterven, getuigt volgens het Vlaams Belang van ‘zwakheid’.  Enig medelijden met de slachtoffers van zo’n zinloos geweld maakt het vluchtelingenprobleem enkel maar erger volgens de extreemrechtse partij. Kortom, Dewinter wil niet de verantwoordelijken maar de slachtoffers van het beleid aanpakken.