Je zal het als jeugdbeweging maar voor hebben. Wekenlang met tal van vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om een plezante fuif te organiseren en met de opbrengst de kas te spijzen, en dan de fuif moeten stil leggen omdat een neonazi de boel komt verstoren. De Buggenhoutse jeugdbeweging die afgelopen weekend het slachtoffer werd van het geweld van BBET-kopstuk Tomas Boutens moest als gevolg van het geweld van de neonazi zowat 500 feestvierders naar huis sturen.

Boutens heeft een gewelddadige reputatie. De man was destijds actief als militair en organiseerde prompt een kern van neonazi’s in het Belgische leger. Er werd met wapens gezwaaid en er waren trainingskampen. De groep maakte deel uit van ‘Blood and Honour’, in ons land onder de naam ‘Bloed, Bodem, Eer en Trouw’ actief. De groep BBET werd ontbonden na een gerechtelijk optreden in 2006. Zes jaar later zijn ze echter nog steeds niet veroordeeld. Het proces tegen de groep gewapende neonazi’s zit voorlopig vast door procedurekwesties. De correctionele rechtbank van Dendermonde wil immers eerst een uitspraak van het Grondwettelijk Hof over de rol van het federaal parket in deze zaak. Een procedurekwestie die wellicht zal leiden tot verjaring. De heisa rond de neonazi’s in het leger heeft tot geen enkele veroordeling geleid!

Boutens zet intussen zijn activiteiten verder. Op nieuwjaar 2011 haalde hij nog het nieuws omdat hij op een fuif in Buggenhout, zijn uitvalsbasis, het kaakbeen van een agent brak bij een vechtpartij. Nu haalt hij opnieuw het nieuws omwille van betrokkenheid bij een knokpartij op een fuif in Buggenhout. Rond 3u30 begon Boutens een vechtpartij op de fuif, hij haalde er bevriende leden van een motorbende bij. Op straat kwam het tot een heuse confrontatie. De leden van de motorbende probeerden er één iemand uit te pikken. Toen de politie die man ontzette, zetten enkele motards zelfs een achtervolging van de combi in. Verschillende getuigen duidden Boutens aan als de aanstoker van de vechtpartij.

Ook op politiek vlak is Boutens trouwens nog actief. Hij ging onder meer mee betogen met de groupuscule N-SA in 2009 en nam aan verschillende NSV-betogingen deel. Zo betoogde hij in 2011 tijdens de NSV-betoging in Antwerpen samen met onder meer Filip Dewinter. Die rechtse rakkers weten steeds een fraai gezelschap te verzamelen. Eind 2011 kwam een Nederlandse extreemrechtse groep in opspraak nadat er wapens bij de leden waren gevonden, het ging om een groep waar Boutens nauwe contacten mee onderhield.

Zal er nu eindelijk opgetreden worden tegen het asociaal en gewelddadig gedrag van de neonazi Boutens? Als hij ongemoeid wordt gelaten, kan er straks geen enkele jeugdbeweging in Buggenhout en omgeving nog een fuif organiseren zonder een professionele veiligheidsdienst in te huren. De man is duidelijk nog steeds als neonazi actief en laat geen kans ongelegen om een knokploeg op poten te zetten, indien mogelijk zelfs gewapend.

Blokbuster organiseert verzet tegen extreemrechts. Zo zullen we in maart opnieuw een anti-NSV betoging organiseren, dit jaar in Antwerpen, om extreemrechts geen vrijspel te geven. We willen figuren als Boutens niet ongehinderd met politieke medestanders over de straten laten marcheren. Wil je meewerken aan de anti-NSV betoging? Contacteer ons dan.