Drie jaar geleden werden 17 neo-nazi’s opgepakt. Onder hen waren er 10 militairen. Ze werden verdacht van bendevorming, wapenhandel,… De organisatie BBET (Bloed, Bodem, Eer en Trouw) bestaat inmiddels niet meer, maar anderen proberen aansluiting te vinden bij de tradities van Blood&Honour. De arrestatie van de neo-nazi’s in 2006 ging met heel wat mediavertoon gepaard. Er werd gesteld dat hard zou worden opgetreden. Drie jaar later zien we dat dit vooral bij woorden is gebleven. Het leger had drie jaar tijd nodig om vier militairen af te danken, de anderen (die nog bij het leger zijn) blijven geschorst. Het is vreemd dat het leger drie jaar nodig heeft om militairen buiten te zetten die onder meer gebruik maakten van hun kazernes om neo-nazistische opvattingen te verspreiden en voor de training van politieke vrienden.

Hiernaast een afbeelding van BBET-kopstuk Thomas B. in de kazerne van Leopoldsburg. Deze foto werd reeds in 2004 op deze website gepubliceerd. Pas twee jaar later werden de neo-nazi’s opgepakt. En hierna duurde het nog eens drie jaar om vier van hen uit het leger te zetten.