Het VB moest voorzichtig zijn om zich al te scherp uit te spreken tegen de stakingsacties van vorige maandag. De partij beseft dat heel wat VB-kiezers ook ontevreden zijn over de koopkracht en wel eens sympathie zouden kunnen hebben voor de syndicale acties. Daarom hield de partij het op een symbolische actie die vooral diende om Marie-Rose Morel tevreden te stellen. De collega’s van het FN deden evenmin iets op 6 oktober, maar verspreidden nadien wel een bericht waarin ze zich uitspraken tegen de acties van 6 oktober. De extreem-rechtse partij deelde mee het stakingsrecht te erkennen, maar zich toch uit te spreken tegen blokkades zoals op de Scheldelaan in Antwerpen. Daarmee weten we meteen hoe extreem-rechts het stakingsrecht ziet: staken mag, maar niemand mag het voelen. Dat is slechts een opstapje naar hun echte slogan: “Werken baat, staken schaadt”…