Het kan verkeren. Dat motto is blijkbaar ook van toepassing voor de persoonlijke relaties tussen VB’ers. Na de heisa rond de vermeende relatie tussen VB-voorzitter Vanhecke en zijn poulain, Marie-Rose Morel, duikt nu een nieuwe relatie op. Deze keer wel officieel met foto en al in de krant.

Bart Debie kondigde trots aan dat hij een diamant (die hij had gewonnen bij een fles champagne) aan zijn nieuwe verloofde zou schenken. De “gelukkige” is Valérie Seyns, een 31 jarig parlementslid uit Molenbeek. Seyns genoot naar eigen zeggen als opleiding “eerste kandidatuur pol en soc”. Of ze dat eerste jaar ook heeft afgewerkt (met eventueel succes) werd niet meegedeeld op haar CV.

In ieder geval, Seyns heeft iets met Debie en ze spreken al over trouwen. Daarna kan Debie naar Brussel verhuizen om daar een sterke man van het VB te worden eens hij terug mag opkomen. Dan kan hij meteen in de plaats treden van die andere Brusselse VB-flik, Johan Demol, die steeds meer lijkt te hebben afgedaan.

Nog een klein detail: onze collega’s van het AFF merkten dit ook op en wij moesten toch ook even goed lezen. Vorige week woensdag verklaarde Debie nog dat zijn vrouw bij de Antwerpse politie zou blijven werken. In het weekend kondigde hij aan dat heel de affaire met het proces zijn huwelijk had gekost en nu kwam hij op maandag naar buiten met een verlovingsring voor een nieuwe verloofde. Dat gaat precies wel heel snel…

Minder geluk was bij het huwelijksaanzoek van Bruno Valkeniers bij Jean-Marie Dedecker. Daar gaat het allemaal wat trager en werd het aanzoek zelfs afgewezen. Het leven in een relatiebureau als het VB is niet altijd even rooskleurig.