Gezien de resultaten in de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen en het feit dat er een tweede ronde komt tussen Macron en Le Pen, houden we vanavond in Brussel een protestactie die openstaat voor al wie wil ingaan tegen racisme en seksisme.

Julien van de organiserende Actief Linkse Studenten benadrukte dat “de strijd tegen extreemrechts het best gebeurt door massale mobilisaties. Als Macron het haalt van Le Pen, zal hij de sociale woestijn groter maken door het aantal ambtenaren te verminderen en zal hij proberen de woede tegenover de crisis om te zetten in afkeer tegenover vluchtelingen, sans-papiers, moslims, vrouwen, … en daarna ook werklozen, stakers, gehandicapten, … die door het establishment verantwoordelijk gesteld worden voor de crisis.” Hoe kunnen we Le Pen daarentegen echt stoppen? “Door een tweede ronde tegen racisme, seksisme en besparingen te organiseren op straat.”

Onze actie vanavond in solidariteit met de jongeren en werkenden in Frankrijk is een stap in de mobilisatie en opbouw naar de betoging tegen de komst van Trump naar Brussel op 24 mei. Al wie zich wil verzetten tegen racisme is welkom. Er wordt een open micro gehouden op het Muntplein vanaf 18u30.

Waar? Muntplein in Brussel

Wanneer? Vanaf 18u30

Verloop van de actie:
-Alle organisaties en mensen die dit willen, kunnen een stand zetten
-Een open micro voor toespraken door deelnemers aan de actie

Organisatoren: Actief Linkse Studenten. Het initiatief wordt ondersteund door de campagne ROSA, Blokbuster, de Coördinatie van Mensen-Zonder-Papieren in België, het comité van werkenden zonder papieren van het ACV en Syndicalisten tegen Fascisme.