Gaat Somers Sauwens achterna?

En dan bedoelen we niet dat de Mechelse burgemeester Bart Somers (VLD) net als die andere ex-VU’er naar de CD&V zou trekken… maar wel dat hij blijkbaar geen probleem heeft met een toespraak op een activiteit mee ondersteund door het Sint-Maartensfonds!

Op 6 juli vindt ook in Mechelen een herdenking plaats van de Guldensporenslag. Op zich niks spectaculair, tot je kijkt wie die festiviteiten organiseert… De afgelopen jaren ontstond er in Mechelen een ‘Guldensporencomité’ geleid door Vlaams Blokker Ward Steffens.

Dat comité organiseert dit jaar op 6 juli een “guldensporenherdenking” in Mechelen. Die herdenking wordt ondersteund door de fascisten van de Vlaamse Jongeren Mechelen (VJM), maar ook door het Davidsfonds en… het Sint-Maartensfonds (SMF). Het SMF is de vereniging van collaborateurs die tijdens de tweede wereldoorlog met de nazi’s gingen vechten aan het Oostfront. Johan Sauwens moest ontslag nemen als minister toen bleek dat hij op bijeenkomsten van het SMF aanwezig was, ondanks het feit dat de bevriende SMF-leden uit Limburg duidelijk aangebrande fascisten waren.

Uit een aankondiging van de activiteit op 6 juli in het tijdschrift van de VJM (zie hiernaast) blijkt dat er toespraken voorzien zijn aan het Boerenkrijgmonument. Onder de sprekers: Ward Steffens zelf, maar ook burgemeester Somers!

Die wil blijkbaar zijn Vlaamsnationalistisch verleden (vanin de Volksunie) nog eens bovenhalen en gaat er spreken voor een bonte coalitie van ‘Vlaamsgezinde’ verenigingen.

Wij stellen ons vragen bij het feit dat groepen als het Davidsfonds geen probleem hebben om er samen op straat te komen met het Sint-Maartensfonds en ook bij het feit dat Somers (VLD) daar een toespraak zal doen.

Een reactie achterlaten